Bramborový salát

Tip: Počasí na Vánoce



Suroviny
asi 3 kg uvařených oloupaných brambor 1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
150 g točeného salámu
2 natvrdo uvařená vejce
3 sterilované okurky
1 malá cibule spařená vařící vodou
1 jablko
200 g majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
šťáva z půl citronu
černý mletý pepř, sůl
rajčata na ozdobení

Postup
Mrkev, celer a petržel uvaříme ve vodě nebo v páře doměkka. Uvařené studené brambory protlačíme mřížkou do mísy, postupně přisolujeme a pepříme, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, sterilované okurky, nakrájený oloupaný točený salám, nakrájená uvařená vejce a nadrobno nakrájenou spařenou cibuli. Přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané jablko.

V majonéze rozmícháme hořčici, kečup, citronovou šťávu a přelijeme suroviny v míse. Opatrně a důkladně vše promícháme a necháme v chladničce rozležet do druhého dne.

Na talíři salát ozdobíme rozkrájenými rajčaty.

Vaše Vánoce 2016 © info@vasevanoce.cz Vianoce, Radar, Wikipedia, Sněhové zpravodajství, Wind Map