Rádi mlsáte, nechcete péct cukroví a chcete něco rychlého? Zkuste alternativu italského moučníku tiramisu bez rizika nákazy salmonelou ze syrových vajec.
Suroviny
2 měkké tvarohy ve vaničce (500 g)
1 šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mléka
100 g hořké čokolády
3 dl rozpustné kávy
3 lžíce rumu
moučkový cukr
200 – 400 g cukrářských dlouhých piškotů
Postup
Uvařenou kávu nechte vychladnout, přidejte rum a dle chuti cukr.
Ušlehejte šlehačku dle návodu na výrobku.
Smíchejte tvarohy, část ušlehané šlehačky, cukr dle chuti a vyšlehejte ručním šlehačem do pěny.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a až trochu vychladne, tak ji postupně vešlehávejte do tvarohové hmoty. Hustotu a sladkost krému si dolaďte eventuelním přidáním šlehačky a cukru. Do pohárů nebo hlubších misek klaďte střídavě piškoty navlhčené v rumové kávě a krém. Povrch můžete posypat Grankem. Dejte asi na tři hodiny odležet do chladničky.